Auteur Topic: L1 weer op je schotelantenne ?  (gelezen 811 keer)

Hummer

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18272
L1 weer op je schotelantenne ?
« Gepost op: 20 mei 2005, 20:22:30 »
MAASTRICHT, 19 mei 2005 – L1 TV wil op korte termijn zijn programma’s via satelliet gaan verspreiden. Harry Pennings, voorzitter van de raad van commissarissen van Omroepbedrijven L1, heeft dat vanavond bekend gemaakt bij de officiële opening van de nieuwbouw van de Limburgse regionale omroep. Het gebouw is geopend door commissaris der koningin Berend Jan baron Van Voorst tot Voorst.
 

L1 TV heeft in tegenstelling tot veel andere regionale omroepen geen ether-verspreiding. Daardoor kunnen alleen kabelabonnees L1 TV ontvangen. Zo’n 25.000 ‘kabelloze’ Limburgse huishoudens en mensen in de Belgische, Duitse en Brabantse grensgebieden kunnen de Limburgse publieke omroep niet ontvangen.

Pennings in zijn toespraak: “Iedereen die in en rond Limburg woont, moet de uitzendingen van de publieke omroep kunnen volgen. We hebben besloten dat we zo snel mogelijk, en dan maar op eigen kracht, de programma’s van L1 ook via de satelliet willen verspreiden. We durven dat financieel aan omdat de bedrijfsvoering van L1 op orde is. L1 wil in de nabije toekomst nog beter haar rol kunnen spelen in het volgen van de ontwikkelingen in Limburg en haar directe omgeving, de euregio’s.�

Het nieuwe studiogebouw van L1 Radio-TV is eigendom van de Stichting Omroep Limburg, de houder van de publieke zendmachtiging in Limburg. Volgens Servaas Huys, voorzitter van de Stichting Omroep Limburg, heeft de publieke regionale omroep ook in de toekomst een belangrijke taak als onafhankelijk medium. “L1 draagt bij aan de pluriformiteit in het Limburgse medialand. In toenemende mate van belang nu er in deze provincie nog maar één krantenuitgever is. Informatie wordt tegenwoordig in vele brokjes aangeboden, vaak zonder de juiste context of met een commercieel sausje, zodat het steeds lastiger wordt een helder beeld van de samenleving te vormen. De publieke omroep heeft ook op dit punt een blijvende functie.�

De kosten van de nieuwbouw (ruim 9 miljoen euro) zijn binnen de begroting gebleven. Van de toegezegde provinciale nieuwbouw-subsidie (maximaal 2,5 miljoen euro) is ruim 2,5 ton niet gebruikt. Dit bedrag gaat terug naar de provincie. Uit eigen middelen heeft L1 zo’n drie miljoen besteed aan nieuwe technische apparatuur.
 
Bron: L1.nl


Zoek feeds met :satwork st3610 en Coship 3188C.
Schotels:channelmaster 120cm en een Gregorian schotel 99cm.