Auteur Topic: Voetbal van Versatel toch via de Satelliet?!  (gelezen 789 keer)

Feedhunter Rini

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 31358
    • http://feedhunter.com/
Voetbal van Versatel toch via de Satelliet?!
« Gepost op: 13 juni 2005, 08:55:05 »
Voetbal Versatel ook via Canal Digitaal
De voetbalwedstrijden in de eredivisie zijn komend seizoen ook live via een satellietschotel te bekijken. Telecombedrijf Versatel, dat de liverechten op het Nederlandse voetbal bezit, wil met behulp van de satellietonderneming Canal Digitaal zijn dekking in Nederland vergroten. De samenwerking wordt, zo stellen bronnen in de telecomwereld, komende woensdag bekendgemaakt aldus NRC Handelsblad. Versatel noch Canal Digitaal wil commentaar geven. Een woordvoerder van Versatel zegt ,,niet te willen speculeren over mogelijke overeenkomsten, maar het is wel zo dat voetbal een gemeengoed is dat we aan zoveel mogelijk mensen willen aanbieden. Dus is het logisch dat we zoeken naar alternatieven voor die delen d ie wij nu nog niet dekken.’’ Vanaf komend voetbalseizoen biedt Versatel live-voetbalbeelden via breedband (snel internet) aan, maar het eigen netwerk van het bedrijf kan slechts 60 procent van de huiskamers bereiken. Canal Digital heeft in Nederland meer dan 500.000 schotels uitstaan. Versatel, dat jaarlijks ruim 30 miljoen euro gaat betalen voor de voetbalrechten, wil niet zeggen hoeveel mensen zich inmiddels hebben opgegeven voor een abonnement. Volgens een insider haalt Versatel met een satellietbedrijf ,,een paard van Troje’’ binnen. ,,Versatel heeft de rechten op het voetbal gekocht om nieuwe klanten te winnen voor breedband.’’ Binnen Versatel wordt echter gezegd dat de samenwerking vooral voor de korte termijn is bedoeld.
Bron: MediaMagazine.nl


I work with: Technomate TM 5402 HD M3 CI super+, or Dr HD F 15,  or Clark Tech HD 4100 plus, or VU+ Duo or DVB/Dream DVB met TBS 5980 USB DVB S2 TV Q Box CI and a 110 c.m. Triax dish with quad 0.3 Invacom LNB and a DiseqC 1.2 Motorized H-H Moteck Motor

Feedhunter Rini

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 31358
    • http://feedhunter.com/
Re: Voetbal van Versatel toch via de Satelliet?!
« Reactie #1 Gepost op: 23 augustus 2005, 08:40:30 »
BVN-TV: Voetbal Eredivisie pas na middernacht 
 
Het eerder aangekondigde programma BVN-Voetbal mag vanwege een uitzendverbod op de zondag van de zijde van de Eredivisie CV pas na 23:59 uur worden uitgezonden. Daarom zal het programma wekelijks pas om 00 uur worden uitgezonden. Dit heeft de internationale publieke zender BVN-TV vandaag bekend gemaakt. Aangezien dit pas in een laat stadium is bekend gemaakt is tijdens de geplande uitzending deze avond muziek te horen voorzien van een mededeling.

BVN Voetbal, dat voor Nederlandstaligen buiten Nederland bedoeld is, omvat een uur lang samenvattingen van het Eredivisievoetbal, gemaakt door Eyeworks Sports en gepresenteerd door Mari Carmen Ouden Dijk. Het is vooralsnog onduidelijk wat de beweegredenen is van de Eredvisie CV om de eerder toegestane uitzendingen op zondag te verbieden.

Het verbod is overigens opvallend, aangezien de Duitse sportzender DSF op de Astra 1 wel ongecodeerd digitaal en analoog samenvattingen van de Nederlandse Eredivisie uitzendt op zondag (voor middernacht).

BVN-TV is in Europa ongecodeerd te ontvangen voor alle schotelbezitters via de Astra1 en Hotbird. Talpa die de samenvatting-uitzendrechten van de Eredivisie voetbalwedstrijden voor Nederland bezit, wordt voor satellietkijkers uitgezonden via het 'betaalde' themazenderpakket 'basispakket' en is via internet kosteloos te zien dankzij een internetstream (circa 700 kbit/s).

Bron: Dutch Media 
I work with: Technomate TM 5402 HD M3 CI super+, or Dr HD F 15,  or Clark Tech HD 4100 plus, or VU+ Duo or DVB/Dream DVB met TBS 5980 USB DVB S2 TV Q Box CI and a 110 c.m. Triax dish with quad 0.3 Invacom LNB and a DiseqC 1.2 Motorized H-H Moteck Motor