Auteur Topic: TV Vlaanderen: test nieuwe transponder gestart  (gelezen 1757 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18228
TV Vlaanderen: test nieuwe transponder gestart
« Gepost op: 27 maart 2008, 22:50:35 »
De eerste testen met de nieuwe transponder van TV Vlaanderen op de Astra 1 satelliet zijn begonnen. Op verzoek van satellietprovider SES-Astra wordt het zenderaanbod verplaatst naar transponder 119. Deze werd voorheen gebruikt voor de satellietverspreiding van de HD zenders van ProSiebenSat.1 Media en Anixe HD.
Officieel zal de nieuwe transponder, volgens informatie van TV Vlaanderen, op 1 april definitief in gebruik genomen worden. Tot en met 31 mei zal gelijktijdige satellietverspreiding, ook wel simulcast genoemd, via de oude en nieuwe transponder plaatsvinden. Op de oude frequentie zal vanaf 4 april een banner met informatie over de transponderwijziging prominent in beeld te zien zijn.

Sedert gisteren zijn Radio 1, Radio 2, Donna, Studio Brussel en Q-music te horen. De in Mediaguard/Seca gecodeerde uitzendingen, werden echter op bepaalde momenten onderbroken.

Deze transponderwijziging zal ook voor Nederlandse CanalDigitaal abonnees gevolgen hebben. Zij gebruiken de aanvoer van de televisiezenders van de VRT (Eén en KetNet/Canvas), van de transponder van TV Vlaanderen.

Zowel TV Vlaanderen als CanalDigitaal zullen een uitgebreide voorlichtingscampagne over de wijzigingen opstarten. Daarnaast zal voor beide satelliettelevisieaanbieders de Fast Scan zenderlijsten tijdig worden aangepast. Abonnees met een gecertificeerde satellietontvanger zullen dus met één handeling de satellietontvanger geheel toekomstzeker maken.

Astra zal voor de simulcast periode van de TV Vlaanderen satellietverspreiding een tijdelijk mobiel uplinkstation gebruiken op het KPN terrein in Hilversum waar ook de uplink van de Nederlandse regionale zenders plaatsvindt.

Door al deze werkzaamheden zijn op bepaalde momenten de zenders dan ook FTA te ontvangen!

Bron: tv-vlaanderen.be


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.