Auteur Topic: Radio Maria neemt Exqi FM over  (gelezen 2023 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Radio Maria neemt Exqi FM over
« Gepost op: 22 april 2011, 22:04:19 »


Het hing al een tijdje in de lucht en geef toe, het 'tijdskader' is er ideaal voor... De Vlaamse Regulator voor de Media heeft de overname van de frequenties van Exqi FM door het religieuze Radio Maria goedgekeurd.

Radio Maria zendt een derde van de tijd gebeden uit, een ander derde kan er worden geluisterd naar lezingen, een laatste derde krijgt het etiket 'cultuur' mee. Het project wordt uitsluitend gefinancierd door giften van luisteraars, legde pater Stefaan Lecleir uit in "De ochtend" op Radio 1. "Maandelijks krijgen we zo'n 30 à 40.000 euro aan donaties."

Radio Maria zal op termijn gaan werken met een eigen Vlaamse redactie. "Die zal in het begin bestaan uit een viertal mensen: een priester en drie andere redactieleden", aldus Lecleir. Alle vacatures staan nog open. Naar verluidt zal er ook samengewerkt worden met Club FM, die gaan voor regionaal nieuws zorgen.

Het religieuze radiostation heeft in Vlaanderen de frequenties van Exqi FM overgenomen.Hun signaal is eveneens te beluisteren via Telenet Digitaal en via de stream van Exqi FM. Op die stream zat om 09.45 uur ruim 150 man, een kwartier later nog zo'n 100. Om 12.30 nog verder gedaald tot 28 luisteraars.


Bron: radiovisie.eu en Deredactie.be
       


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Re: Radio Maria neemt Exqi FM over
« Reactie #1 Gepost op: 27 oktober 2011, 20:16:28 »
woensdag 26 oktober 2011
Sinds kort zendt het katholieke Radio Maria ook uit vanuit Vlaanderen. Met een eigen redactie wil men de gelovige harten veroveren. Karlo Tyberghien, priester en tevens programmadirecteur, gaf eerder tekst en uitleg in De Tijd.

“Wereldwijd werken zo’n vierhonderd mensen in loondienst bij Radio Maria. Gelukkig kunnen we rekenen op tienduizenden vrijwilligers. De lonen en alle andere kosten worden gefinancierd door giften van luisteraars. We hangen financieel niet af van kerkelijke instanties of reclame."

Die donaties lopen voor het Nederlandse Radio Maria op tot zo’n dertig à veertigduizend euro per maand, vertelde pater Stefaan Lecleir enkele maanden geleden in De Ochtend op Radio 1.

“Ondertussen hebben we al een eigen Vlaamse redactie op poten gezet”, gaat Tyberghien verder. “Die bestaat voorlopig uit mezelf als programmadirecteur, een algemeen coördinator, een promotiemanager en een technicus. Maar we zijn nog op zoek naar redactiemedewerkers. Die vacatures kan je gewoon op onze website raadplegen.”

"We verwachten van de mensen die we aanwerven dat ze gelovig zijn. Tot de technicus toe. Het lijkt me namelijk logisch dat ze achter ons project kunnen staan. Maar dat kan natuurlijk heel breed geïnterpreteerd worden. Sommigen steken al meer tijd in het geloof dan anderen."
 
"Het is de bedoeling dat we heel Vlaanderen doorkruisen om de radiozender te promoten. We willen een interactieve zender worden die de ook de gewone man een stem geeft.”

Bericht: De Tijd
AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.