Auteur Topic: Nieuw programma voor vrt  (gelezen 1837 keer)

Feeddxer

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 12268
    • Feedhunter Feeddxer
Nieuw programma voor vrt
« Gepost op: 29 april 2011, 01:35:29 »
De VRT stopt vanaf midden 2012 de preferentiële samenwerking met Woestijnvis, dat voor de openbare omroep een productiehuis wordt als een ander.

Bovendien zal de VRT vanaf september 2012 zelf de opvolger van het actualiteitenmagazine 'Man Bijt Hond' intern produceren.

Dat heeft de raad van bestuur van de openbare omroep dinsdag beslist na een grondige bespreking van het voorstel van de directie. Die beslissing kwam er nadat De Vijver, de holding boven Woestijnvis, de commerciële zenders VT4 en VIJFtv kocht.

De VRT sluit samenwerking met het productiehuis Woestijnvis na midden 2012 niet uit, maar dit kan niet langer in een preferentieel partnership, luidt het.

In de loop van mei lanceert de VRT de programmabriefings voor het najaar 2012 naar de interne en externe productiehuizen. De 18 miljoen euro omzet die de VRT nu besteedt aan producties van Woestijnvis, komt daarbij vrij.
Woestijnvis

Woestijnvis heeft alle begrip voor de beslissingen van de VRT en toont zich tevreden dat de omroep snel een positie heeft ingenomen. "We zijn ook blij dat we ook in de toekomst nog programma's voor de VRT kunnen maken", zei programmacoördinator Olivier Goris dinsdagavond.

Volgens Goris is het nog te vroeg om nu al een uitspraak te doen over de toekomst van de sterkhouders van Woestijnvis en welke programma's een toekomst krijgen op VT4 en VIJFtv.

"We zijn voor sommige programma's al bezig met het volgende seizoen. Dat vergt nu al onze aandacht. Met 'Man Bijt Hond' kunnen we alle kanten uit. Zo kunnen we hetzelfde programma blijven maken of iets anders maken met dezelfde ploeg", luidt het.


Het satfeedsforum is gewoon het beste wat er bestaat.
Ik zoek FEEDS met.............
AZBox Premium HD+
MAXPLUS 2100 s -  Maxdigial 220 s  
Quali QS 1080IRCI !!!     
Nokia 9200 met dvb 2000 , skystar2 kaart  - DVB DREAM / ALT DVB-PROGDVB  /   ,schotel 1.80m