Auteur Topic: Voetbal: Telenet troeft Belgacom af voor tv-contract  (gelezen 2039 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Voetbal: Telenet troeft Belgacom af voor tv-contract
« Gepost op: 10 juni 2011, 19:58:43 »
De Pro League krijgt de komende drie seizoenen telkens 55,2 miljoen euro voor de uitzendrechten van het eersteklassevoetbal. Telenet zal elke speeldag de drie belangrijkste wedstrijden uitzenden, VTM heeft de rechten voor de samenvattingen.

Telenet heeft vijf loten gekocht, alleen lot 3 blijft in handen van Belgacom. Dat wil zeggen dat Telenet voor de live-uitzendingen drie wedstrijden kiest en de vijf andere wedstrijden door Belgacom zullen worden uitgezonden.
PhotoNews

"Het enige dat nog ontbreekt is de goedkeuring van de raad van bestuur van Standard, wellicht volgende week", zei Pro League-voorzitter Ivan De Witte, die overigens tevreden is met het resultaat.

"Ik had een bedrag van rond de 50 miljoen euro in mijn hoofd, het is dus nog wat meer geworden. Ja, dit is toch een beetje onverwacht", vertelt De Witte aan Sporza. "Ik denk dat de waarde van de play-offs en de concurrentie tussen Telenet en Belgacom meegespeeld hebben"

"De clubs reageren uitzonderlijk enthousiast en hebben hun grote waardering uitgedrukt voor het behaalde resultaat en het harde geleverde werk."

Wat moeten we denken van het voorbehoud van Standard? "Ik ben positief dat het goed zal aflopen", zegt De Witte.

Standard had even gedreigd zijn tv-rechten individueel te verkopen. "Maar daar heeft het niks mee te maken, want Standard heeft zich ertoe geëngageerd om collectief te verkopen. Misschien wil het links en rechts nog punten en komma's bekijken."

"Zoals ik het nu zie, denk ik dat de kleine en middelgrote clubs iets meer zullen profiteren van het extra geld. Daar ben ik blij om, want dat zal de solidariteit verhogen."


Reacties op het nieuwe voetbalcontract

Duco Sickinghe, CEO van Telenet: "Onze klanten hebben ons herhaaldelijk aangegeven dat zij het toch erg op prijs zouden stellen als ook Telenet het Belgisch voetbal zou kunnen uitzenden. Om die reden hebben wij ons uiterste best gedaan om aan hun vragen tegemoet te komen en hebben wij financieel een inspanning gedaan."

VMMa (VTM): "Wij zijn tevreden dat wij, na zes jaar, opnieuw de samenvattingen van het voetbal kunnen uitzenden. De VMMa-sportredactie heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het voetbaldossier. Zij kijken er naar uit om het eersteklassevoetbal op een eerste klasse manier te coveren."

Belgacom: "Ons bod was een zeer behoorlijk bod, waaruit onze interesse voor het voetbal bleek, maar niet tot elke prijs. Wij betreuren dat de voetbalfans niet langer alle wedstrijden zullen kunnen volgen op Belgacom 11. Het is een verrassing dat de Pro League gekozen heeft voor 2 operatoren, met als gevolg dat de supporters moeten beschikken over 2 decoders als zij ook de andere wedstrijden willen bekijken. Bijgevolg zullen wij onze abonnementsformules voor het voetbal herzien."

VRT: "In het kader van de besparingen had de VRT beslist om niet te bieden op de samenvattingsrechten op open net. De VRT had wel nog op Canvas een sportmagazine in prime time op maandag gebudgetteerd. Dit wordt nu ingevuld door Extra Time. Daarom heeft de VRT een bod uitgebracht op lot 5. De VRT zal nu nagaan of ze kan samenwerken met de rechtenhouder om de rechten ondergebracht in lot 5 in sublicentie te verwerven."
Wordt de voetbalsupporter de dupe?

De trouwe voetbalsupporter zal wellicht het grootste slachtoffer worden van de gesplitste live-uitzendingen. Zo is het niet ondenkbaar dat een wedstrijd van Lokeren bijvoorbeeld de ene week op Telenet wordt uitgezonden en de andere week op Belgacom. Tenzij die voetbalsupporter een abonnement bij Telenet én een bij Belgacom in huis haalt.

De voetbalclubs doen wel een goeie zaak met dit akkoord over het tv-contract. Voor het vorige contract kreeg de Pro League 44,7 miljoen euro per seizoen. Nu ontvangen de clubs dus jaarlijks meer dan 10 miljoen extra. In totaal zal het tv-contract over drie seizoenen 165,8 miljoen euro opleveren.

Bron: sporza.be


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.

Feeddxer

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 12268
    • Feedhunter Feeddxer
Re: Voetbal: Telenet troeft Belgacom af voor tv-contract
« Reactie #1 Gepost op: 15 juni 2011, 22:13:34 »
Belgacom greep naast de mooiste brokken in het voetbalcontract, maar geeft concurrent Telenet nu een stevig antwoord. De 180 matchen die Belgacom-TV mag uitzenden, zijn gratis voor alle klanten.
Vorige vrijdag kende de Pro League, de verzameling van eersteklassers uit het Belgische voetbal, het tv-contract toe voor de komende drie seizoenen. De clubs steken in totaal jaarlijks 55miljoen euro op zak, maar de voetbalfan is de grote verliezer. Wie alles wil zien, heeft namelijk een abonnement nodig bij Belgacom-TV én bij Telenet.

Grote winnaar Telenet mag de toppers op vrijdag- en zondagavond live op het scherm brengen, Belgacom-TV moet zich tevreden stellen met de restjes: de vijf wedstrijden van zaterdagavond. Daarom probeert het telecombedrijf nu terug te slaan met een stunt: alle klanten van Belgacom-TV zullen die vijf wedstrijden (op een heel seizoen zijn dat er 180) gratis kunnen bekijken.

10 matchen van elke topclub

Volgens Belgacom zal minstens 25 procent (tien wedstrijden) van alle wedstrijden van Anderlecht, Standard, Club Brugge, RC Genk en AA Gent op zaterdagavond te volgen zijn. Voor de andere clubs gaat het om 75 procent van de duels.

De voorbije jaren, toen Belgacom alle rechten op de rechtstreekse uitzendingen had, kostte een All Foot-pakket – met alle uitzendingen, dus – 19,95 euro per maand, bovenop het standaardabonnement van maandelijks 18,50 euro. Nu zal iedereen voor die 18,50 euro dus ook de vijf eersteklassematchen op zaterdag kunnen bekijken.

‘En voor klanten met vaste lijn en internet bij Belgacom is de digitale tv al gratis in hun pakket. Zij kijken dus helemaal gratis naar het voetbal', aldus Jan Margot, woordvoerder van Belgacom. De aanbieding is voorlopig alleen voor komend seizoen, maar zal erna allicht verlengd worden.

Prijs bij Telenet

Bij concurrent Telenet kost een voetbalabonnement met wekelijks de drie topmatchen uit de Belgische competitie en heel wat buitenlands voetbal 14,95 euro per maand, bovenop het vaste abonnement van 21,33 euro (8euro voor digitale tv plus 13,33 voor het kabelabonnement).
Het satfeedsforum is gewoon het beste wat er bestaat.
Ik zoek FEEDS met.............
AZBox Premium HD+
MAXPLUS 2100 s -  Maxdigial 220 s  
Quali QS 1080IRCI !!!     
Nokia 9200 met dvb 2000 , skystar2 kaart  - DVB DREAM / ALT DVB-PROGDVB  /   ,schotel 1.80m