Auteur Topic: Wereldrecord tv-kijken verbroken in Nederland  (gelezen 1586 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Wereldrecord tv-kijken verbroken in Nederland
« Gepost op: 4 oktober 2011, 20:54:32 »
Zes deelnemers aan het Nederlandse BNN-programma Last Man Watching hebben het wereldrecord tv-kijken verbeterd. Dat gebeurde in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De zes, die iets langer dan 87 uur achtereen achter de buis zaten, waren de enige overblijvers van een groep van 55 kandidaten die donderdagochtend begon aan de recordpoging.

Vanmorgen zaten nog 11 mensen voor de buis. In de loop van de dag vielen vijf deelnemers af. BNN is organisator van de uitputtingsstrijd.

Zombies
De 'zombies' moesten tot 22.00 uur voor de buis blijven hangen om het nieuwe wereldrecord op hun naam kunnen zetten. Het oude wereldrecord staat volgens BNN op naam van twee Australische zusjes, die 87 uur achter elkaar onafgebroken televisie keken.

Eén meisje moest afhaken nadat ze tijdens een korte pauze, waarschijnlijk door een gebrek aan slaap, over een kabel struikelde en naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Ze had last van haar voet, maar is volgens BNN alweer thuis.

Nederlandse televisie
De recordpoging werd georganiseerd ter ere van het zestigjarig bestaan van de Nederlandse televisie. "Met hun onwaarschijnlijke prestatie hebben deze zes helden een prachtig hoofdstuk toegevoegd aan 60 jaar televisie", reageerde BNN-presentator Patrick Lodiers.

©hln.be


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.