Auteur Topic: Radio Caroline moet satelliet verlaten  (gelezen 1505 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Radio Caroline moet satelliet verlaten
« Gepost op: 11 september 2013, 22:24:03 »
De legendarische zeezender Radio Caroline moet haar satellietuitzendingen noodgedwongen staken. Ditmaal is het niet de overheid die hen uit de lucht haalt, maar Sky Digital. Dat meldt Totaal TV.

Het bestuur van Radio Caroline wijst Sky Digital aan als verantwoordelijke voor het verdwijnen. Het kost tonnen euro's per jaar om een plek te verkrijgen in de EPG (zenderlijst) van Sky Digital om het grootste deel van de Britse satellietgebruikers te bereiken.

Dat kan Caroline niet ophoesten. Daarom ging men uitzenden zónder EPG-notering. Maar bij iedere EPG update van Sky Digital is Caroline verdwenen en ook moeilijk terug te vinden voor de luisteraars. Daardoor blijven adverteerders ook weg.

Caroline wijst er in een verklaring op dat vrijwel alle andere kleinere Britse radiostations hen zijn voorgegaan of zullen stoppen van satellietuitzendingen. Via de positie 28,2/28,5 oost zijn ook steeds minder radiostations te vinden. Wat overblijft zijn vooral grote commerciële partijen zoals Classic FM, BBC en de zenders van Absolute Radio. DAB radio is voor veel Britse zenders wel een redelijk succes te noemen.

Bericht: Totaal TV
©radiovisie.eu


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.