Auteur Topic: Uitzendrechten voetbal: 'recht hoger bod geschonden'  (gelezen 3734 keer)

Hummer

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18272
Uitzendrechten voetbal: 'recht hoger bod geschonden'
« Gepost op: 16 juni 2005, 20:56:28 »
BRUSSEL - Hoewel de Belgische Profliga op 9 mei alle uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie heeft toegekend aan Belgacom Skynet, hebben BeTV en PayTvCo vandaag voor de Brusselse rechtbank van kort geding gevraagd om de uitvoering van dat voetbalcontract te schorsen, en er een uitspraak komt in een arbitrageprocedure.
 
PayTvCo, een dochter van telecombedrijf Telenet, en zijn Waalse partner BeTV hadden de voorbije drie jaar een overeenkomst met de Profliga voor de rechtstreekse uitzending van wedstrijden van de Belgische voetbalcompetitie. Die overeenkomst loopt af op 30 juni 2005. Volgens clausule 12.2 van dat contract hadden Telenet en BeTV het recht om, als een derde partij een bod deed op de voetbalrechten, dat bod binnen de dertig dagen te verhogen met 10 procent. In dat geval zouden de uitzendrechten toekomen aan Telenet en BeTV.

Op de zitting voerden de Telenet en BeTV aan dat ze het bod van Belgacom Skynet met 10 procent hebben verhoogd en dat ze toch naast de uitzendrechten grepen. Omdat volgens de eisende partijen hun recht op hoger bod is geschonden, eisen ze de schorsing van de effecten van de beslissing van de Liga. Volgens de verweerders kunnen Telenet en BeTV zich echter niet beroepen op clausule 12.2, of het "matchingsrecht".

De Liga heeft naar eigen zeggen al in november 2004 aan alle geïnteresseerde partijen laten weten dat er geen sprake meer kon zijn van dat "matchingsrecht". Reden daarvoor is dat de Europese Commissie en de mededingingsautoriteiten hadden laten weten dat dergelijke voorkeurrechten strijdig zijn met het mededingingsrecht. Een uitspraak volgt eind volgende week. 

Bron Standaard.be


Zoek feeds met :satwork st3610 en Coship 3188C.
Schotels:channelmaster 120cm en een Gregorian schotel 99cm.

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
Re: Uitzendrechten voetbal: 'recht hoger bod geschonden'
« Reactie #1 Gepost op: 24 juni 2005, 01:10:19 »
Belgacom behoudt uitzendrechten voetbalcompetitie:

De Brusselse kortgedingrechter heeft de eis van de Belgische telecombedrijven BeTV en Telenet om de uitvoering van het voetbalcontract te schorsen, donderdag afgewezen. Dat zegt Jean-Marie Philips, voorzitter van de Belgische Profliga.

De Belgische Profliga kende op 9 mei alle uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie toe aan Belgacom Skynet. BeTV en Telenet trokken daarop naar de kortgedingrechter om te vragen de uitvoering van dat contract te schorsen. (dwm/belga)

bron:hln.be
AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.