Auteur Topic: Bericht Canal plus NL  (gelezen 1452 keer)

Hummer

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18272
Bericht Canal plus NL
« Gepost op: 23 december 2004, 11:01:23 »
CANAL+ krijgt Live Eredivisie Rechten niet

CANAL+ zal de exclusieve uitzendrechten van het Eredivisie voetbal verliezen voor de periode na de zomer 2005.

De live Eredivisie wedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van de CANAL+ sportprogrammering. CANAL+ biedt nu de meest complete live voetbal programmering aan, met dit seizoen meer dan 300 live wedstrijden uit de beste Europese competities zoals die van Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. CANAL+ behoudt de exclusieve live uitzendrechten voor alle eredivisiewedstrijden tot aan de zomer van 2005 en heeft langer lopende contracten met buitenlandse competities.

In januari komt er meer duidelijkheid over eventuele aanpassing van de programmering van CANAL+ na de zomer. Tot die tijd blijft de sport- en filmprogrammering op CANAL+ongewijzigd.

Hans Wolfert, bestuursvoorzitter van Canal+ zei in reactie op de gebeurtenissen: “Tot nu toe zijn we er in geslaagd een compleet aanbod voor onze klanten te verzorgen. Naast live eredivisie voetbal programmeren we ook veel live voetbal uit de Europese top competities. En veel van onze trouwe klanten waarderen ons uitgebreide filmaanbod. Een groot deel van onze abonnees zijn juist ook geïnteresseerd in de combinatie van films en sport. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, aan de andere kant feliciteren we Versatel met de aankoop en wachten de ontwikkelingen verder af.�

CANAL+ NV (Brussel, België, www.canalplus.nl ) biedt Nederlandse consumenten betaaltelevisie aan en zendt films en live topsport uit op exclusieve basis. Naast de Holland Casino Eredivisie heeft CANAL+ de exclusieve uitzendrechten voor de Primera Division (Spanje), Bundesliga (Duitsland), Ligue 1(Frankrijk) en de Scottish Premier League en de niet-exclusieve uitzendrechten voor de Premier League (Engeland) en Serie A (Italië). Daarenboven is er een uitgebreid aanbod van sport uit de Verenigde Staten zoals baseball (MLB) en basketbal (NBA). Het aantal uitgezonden wedstrijden bedraagt meer dan 300 per jaar. Het filmaanbod van CANAL+ bevat meer dan 100 films per maand uit verschillende categorieën. Naast blockbusters zendt CANAL+ ook minder bekende kwaliteitsfilms uit. CANAL+ heeft lange termijn contracten met Hollywood studios waaronder Universal, Fox, Warner, Paramount en locale distributeurs zoals RCV en A-Film.
Bron canal plus.nl


Zoek feeds met :satwork st3610 en Coship 3188C.
Schotels:channelmaster 120cm en een Gregorian schotel 99cm.