Auteur Topic: Kassa Tv op Ned 3 zaterdag a.s.ter info  (gelezen 1140 keer)

Feedhunter Rini

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 31358
    • http://feedhunter.com/
Kassa Tv op Ned 3 zaterdag a.s.ter info
« Gepost op: 4 februari 2005, 12:03:27 »
Malafide handelaren worden aangepakt
02 februari 2005 - Steeds vaker blijkt dat malafide handelaren consumenten hebben opgescheept met een satellietontvanger waarbij geen legale smartcard meer nodig zou zijn voor ontvangst van de Nederlandse kanalen. Dergelijke satellietontvangers zijn illegaal.

Handelaren die dergelijke systemen willens en wetens hebben doorverkocht aan een consument kunnen rekenen op civielrechtelijke procedures van gedupeerde consumenten.

'Feitelijk hebben dergelijke handelaren een wanprestatie geleverd.' Volgens Arjan Wiertz, projectmanager van Branche organisatie het Satellietplatform, mag je van een satelliethandelaar verwachten dat deze op de hoogte is van de regelgeving binnen zijn vakgebied. 'Als een handelaar een gemodificeerde satellietontvanger verkoopt met als doel zonder geldige smartcard naar de Nederlandse kanalen te kunnen kijken dan wordt een consument opgezadeld met een illegaal apparaat.'

'Sinds de CanalDigitaal key-wissel van 18 januari hebben we diverse klachten binnengekregen van gedupeerde consumenten, gezien de ernst van de zaak hebben we besloten deze mensen te helpen door hun gratis een juridische getinte brief aan te bieden waarmee ze de leverancier officieel in gebreke kunnen stellen.' In dit geval betreft het dus een civielrechtelijke procedure waarbij de koop, op grond van een wanprestatie, ongedaan kan worden gemaakt. Daarnaast is het mogelijk dat een gedupeerde consument een strafrechtelijke procedure opstart tegen een malafide handelaar wegens oplichting.

De klachten van gedupeerde consumenten zullen tevens worden doorgestuurd naar het consumentenprogramma KASSA. Het VARA programma KASSA zal binnenkort de eerste handelaar bezoeken om tekst en uitleg te vragen.

Gedupeerde consumenten kunnen via de webpagina www.satellietplatform.nl de brief downloaden (word document). Consumenten die zelf een satellietontvanger hebben gemodificeerd kunnen geen aanspraak maken op enige garantie.

(Bron: Satellietplatform)









 


I work with: Technomate TM 5402 HD M3 CI super+, or Dr HD F 15,  or Clark Tech HD 4100 plus, or VU+ Duo or DVB/Dream DVB met TBS 5980 USB DVB S2 TV Q Box CI and a 110 c.m. Triax dish with quad 0.3 Invacom LNB and a DiseqC 1.2 Motorized H-H Moteck Motor