Auteur Topic: Cardsharing  (gelezen 1229 keer)

Feedhunter Rini

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 31358
    • http://feedhunter.com/
Cardsharing
« Gepost op: 7 februari 2005, 17:50:46 »
Het tijdperk dat cardsharing alleen maar mogelijk was op de Dreambox ontvangers van het Duitse Dream Multimedia lijkt voorbij. Nog deze maand brengt het Italiaanse bedrijf Duo Labs een systeem op de markt waarmee met elke ontvanger een draadloze verbinding gemaakt kan worden tussen satellietontvanger en computer. Via de computer kan dan een verbinding worden gemaakt met een interne smartcardlezer maar kan bijvoorbeeld ook een verbinding via het internet gemaakt worden.

Het systeem bestaat uit een masterunit en een seasonunit. De season unit is een voortzetting van het systeem van het loghulpmiddel season interface welke in de beginjaren van de digitale televisie een bekend hulpmiddel was voor hobbyisten. Echter in dit concept wordt de verbinding welke de seasoninterface gebruikt draadloos wifi. De masterunit welke via RS 232 of USB met een computer verbonden kan worden vangt het wireless signaal van de season interface op. Hierna kan de gebruiker een verbinding tussen computer en satellietontvanger opzetten zonder dat er maar één draadverbinding gebruikt wordt. De afstand welke deze draadloze verbinding kan overbruggen kan in de meest optimale situatie tot 200 meter zijn.

Duo Labs, welke bekendheid heeft verworven door het uitbrengen van de CAS Interface en de programmer Dynamite, hoopt dit hele concept via het dealernetwerk in Europa midden februari te kunnen aanbieden. Over de adviesprijs is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Mensen welke meer over dit nieuwe draadloze concept van Duo Labs willen weten kunnen HIER meer informatie vinden welke Duo Labs verstrekt heeft.

Inmiddels heeft de Nederlandse importeur van Duo Labs Cardwriter een Nederlandse versie van de documentatie van het nieuwe Duo Labs product beschikbaar gesteld.

©2005 SATPLAZA WEBLOG



I work with: Technomate TM 5402 HD M3 CI super+, or Dr HD F 15,  or Clark Tech HD 4100 plus, or VU+ Duo or DVB/Dream DVB met TBS 5980 USB DVB S2 TV Q Box CI and a 110 c.m. Triax dish with quad 0.3 Invacom LNB and a DiseqC 1.2 Motorized H-H Moteck Motor