Auteur Topic: Schotel-antennes van de muur in Rotterdam  (gelezen 730 keer)

Feedhunter Rini

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 31358
    • http://feedhunter.com/
Schotel-antennes van de muur in Rotterdam
« Gepost op: 5 oktober 2005, 08:27:18 »
Het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) heeft van drie wooncomplexen in de Rotterdamse wijk Delfshaven alle schotelantennes van de gevels verwijderd. Het WBR stoorde zich mateloos aan de vele schotels op balkon of gevel. Ook huurders en kopers ergerden zich overigens aan de schotelvervuiling.

Voor het verwijderen van de schotels was volgens het WBR medewerking van de bewoners essentieel. Een voorwaarde om alle schotels van de gevels te kunnen verwijderen is namelijk dat zeventig procent van de bewoners akkoord moet gaan met het plaatsen van de Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangst (GSO) en het verwijderen van de eigen schotel.

De bewoners zijn echter, ondanks het gemis van de schotel, niet verstoken van hun favoriete zenders. Op de daken van de complexen is nu een GSO geplaatst. Momenteel is het WBR de verwijdering van meer dan vijfhonderd schotels in Noord, Delfshaven en Feijenoord aan het voorbereiden. Voor een aantal andere complexen in Kralingen en Overschie zoekt het WBR naar alternatieven via digitale televisie.

Bron: De Telegraaf
(tip Bruut-Dream)


I work with: Technomate TM 5402 HD M3 CI super+, or Dr HD F 15,  or Clark Tech HD 4100 plus, or VU+ Duo or DVB/Dream DVB met TBS 5980 USB DVB S2 TV Q Box CI and a 110 c.m. Triax dish with quad 0.3 Invacom LNB and a DiseqC 1.2 Motorized H-H Moteck Motor