Auteur Topic: 2 E Over de brand in parkeergarage De Apelaar Haarlem, 8 maanden geleden  (gelezen 446 keer)

Ron

  • Global Moderator
  • Elite Feedhunter
  • *****
  • Berichten: 18278
2 E
11252 V 3400
id:HOL239




Op de tweede etage (-2) van de ondergrondse parkeergarage bij het complex De Appelaar in Haarlem woedde dinsdagavond 26 oktober 2010 een grote brand.

De brand ontstond hoogstwaarschijnlijk door kortsluiting in de motor van een startende auto. Volgens de brandweer is de eigenares van de auto nog op zoek gegaan naar een brandblusser. Toen ze deze niet kon vinden, heeft de vrouw 112 gebeld en andere aanwezigen in de parkeergarage gewaarschuwd.

In totaal stonden er zo'n 275 auto's in de garage geparkeerd, op het getroffen parkeerdek vatten meerdere daarvan (zeker 26) brand. Door de rookontwikkeling was het zicht voor de brandweer beperkt, en door de grote hitte kon de brandweer de garage niet betreden. Bij de brand vielen geen gewonden.

De brandweer zette vervolgens waterkanonnen in bij de ingang van De Appelaar, daarmee kwam de onderste laag van de parkeergarage volledig onder water te staan.  Bewoners rond de Damstraat werden door politie en brandweer geĆ«vacueerd. Ook concertgebouw De Philharmonie, theater De Toneelschuur en een aantal horecagelegenheden, waaronder twee hotels, werd ontruimd. Zo'n 80 Omwonenden en mensen die niet naar huis konden omdat hun auto in De Appelaar stond, moesten de nacht doorgebrengen in het Ambassador City Hotel.

De forensische dienst van de politie Kennemerland is enkele dagen na de brand begonnen met het technische onderzoek in de parkeergarage. Nadat deze onderzoeken waren afgerond, werden de auto's weggehaald en kon de schade worden getaxeerd. Hoe groot deze schade is, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het nog maanden zal duren voor de parkeergarage weer in gebruik genomen kan worden


Bron:http://www.rtvnh.nl/dossiers/26/Brand+in+de+Appelaar


AZBox Premium HD+ with 1.20 m dish(inclined)
Openbox S10 HD or tbs 5925 with triax 1.10 m dish
Inverto Black Ultra
KA-KU Band LNB IDLK-SINL20-KAKUO-OPP
1.8 m prime focus dish for c-band.